Школска 2021/2022. година

Gyermekhét október 4-től 10-ig

Hétfő

Az elsős tanulók tagjai lettek a Gyermekszövetségnek. Idősebb pajtásaik alkalmi műsorral köszöntötték őket, majd átadták a tagsági könyvecskéiket és jelvényeket.


Kedd

Kedd az ügyességi  játékok és sportvetélkedők jegyében telt el.


Szerda

Az alsós tanulók a helybeli tájházat látogatták meg. Itt megismerkedhettek nagyszüleik életkörülményeivel a múlt században.

A nyolcadikos tanulók ifjabb pajtásaikat  fejtörőkkel  és játékos feladatokkal lepték meg.


Csütörtök

Nagyszüleink játékai volt a felsős tanulók  témája ezen a napon.  A  nagymamák és a nagyapák  mondták el külön-külön a lányoknak és a fiúknak,   milyen játékaik voltak gyermekkorukban,  hol és  hogyan  játszottak. Ezenkívül  a gyerekek megtanulhattak néhány lányos és fiús régi játékot is.


Péntek

Ma az elsősök tanító nénijükkel ellátogattak a helybeli könyvtárba, ahol a könyvtáros ismertette a rendelkezésükre álló gyermekirodalmat, és átadta a könyvtári tagsági könyveiket.

Az óvodások az iskola könyvtárába látogattak el.

A nyolcadikos tanulók osztályfőnökükkel és szüleik segítségével  elkészítették  standjukat  a Magyar Konyha Napjai rendezvényre.


Szombat

A hagyományos “ főzőcskén” nyolcadikosaink emléktárgyakat és polókat árultak, valamint palacsintát sütöttek, és gulyást főztek. Az íly módon megkeresett pénzt az évvégi ballagásra és ünnepségre gyűjtik.
Nagy volt az öröm, mert a főzőversenyen harmadik helyezést értek el, és ajándékban részesültek.


Nyomtatás